2022-01-08 08:23:25• hírek • Bede Emőke

Lamborghinit szentelt a pap Nagyszebenben

A nagyszebeni ortodox pap szerint, aki azt követően került a figyelem középpontjába, hogy megszentelt egy Lamborghinit, nincs semmi különös abban, amit csinál, hiszen mindössze a háztartásban található javak megszenteléséhez köthető hagyományok korszerűsödéséről van szó. Mi több, a pap azt is elárulta, hogy nem ez volt az első eset, hogy autót szentelt, ugyanis sok sofőr akarja e módon elkerülni a közlekedési baleseteket.

„Amikor vízkereszt alkalmával házszentelésre érkezem, megkérnek, hogy szenteljem meg az autót is, vagy elmondják, hogy vettek egy új autót, és megkérdezik, megszentelhetem-e” – nyilatkozta az Agerpresnek Ciprian Creanga. Hozzátette, már létezik kifejezetten „autóáldó ima” is, melyet értelemszerűen a jármű szenteltvízzel való meghintése közben mond el a pópa. S míg a tehetősebbek a luxus- és sportautókra kérnek áldást az Isten emberétől, addig faluhelyen sokan a gazdaságban élő állatokra várják ugyanezt.


A Lamborghini megszenteléséről készült videó egyébként azt követően terjedt el az interneten, hogy egy TikTok-felhasználó megosztotta azt a közösségi platformon. 


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: